Nevada Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, birkaç ay önce Facebook üzerinden yürütülen meme kanserine duyarlılığı arttırmak için statüye sütyen rengi yazma kampanyasının ardından, meme kanseri tarih oldu. Deneklerin %98.7'sindeki kanser mucizevi bir şekilde yok olurken, geri kalan %1.3'lük kısmın Facebook hesabı olmadığı için ne yazık ki bu tedaviye cevap vermediği ortaya çıktı.
Aynı üniversitede halen devam etmekte olan pedofili (bebe sevicilik, ama bildiğiniz gibi değil) araştırmasına göre, profil resimlerine çocukluğumuzun çizgi film karakterlerinin resimlerini koyan milyonlarca Facebook kullanıcısı sayesinde, dünya genelinde pedofili vakalarında %83'lük bir düşüş gözlendi. Bu gelişmenin ardından 5 Posta aldı sitenin sahibi Fenasi Kerim, kendini budizme adadı ve Tibet'te bir manastıra yerleşti.
Facebook adlı paylaşım sitesinin tıp alanında bu denli dramatik bir başarıya imza atması, çağımızın vebası AIDS ile mücadelede yeni bir umut ışığı yaktı. Binlerce düşünür ve bilim insanı bir araya gelerek, AIDS'e karşı yürütülen kolektif savaşım için post-modern bir tedavi arama yoluna gitti. WHO yetkililerinin New York saatiyle dün akşam 8 sularında yaptığı açıklamaya göre, Facebook kullanıcıları götlerinin resimlerini çekerek profil fotoğrafı olarak kullanırlarsa AIDS hastalığı 3 yıl içerisinde dünya üzerinden tamamen silinecek.
Bilindiği üzere, HIV cinsel yolla ve kan yoluyla bulaşan ölümcül bir virüstür. Aktif olarak Facebook kullanan milyonlarca insanın aynı anda götlerini afişe etmeleri halinde, dünya genelinde sevişen insan sayısının hızla azalacağı, en güvenli seks şekli olan mastürbasyonunsa git gide seksin yerini alacağı tahmin edilmekte. Eldeki verilere bakılarak, çağın vebası AIDS'in birkaç yıl içerisinde tarihin tozlu sayfaları arasında yerini alacağı açıkça görülmektedir.
Sevgili bloggerlar, siz de bu gidişe bir dur deyin. Facebook profilinize götünüzün resmini koyun.
Pastafaryan, Uçan Spaghetti Krallığı'ndan bildirdi.
5 yorum:
Sadece şunu bağlantıyı veriyor ve çekiliyorum:
http://elestirelmedyagunlugu.blogspot.com/2010/12/internet-ve-eylemlilik-kulturu.html
Güzel bir yazı, ama bence seçilen örnekler yanlış. Gerçekte var olan bir şeyi internetten duyurmak, internet üzerinden taraftar toplamak ya da ses getirmek olağan, hatta olması gereken bir şey. Ya da Greenpeace TR'nin de yaptığı gibi sanal imza kampanyalarını da etkili buluyorum ve katılıyorum. Ama Facebook fotoğrafına çizgi film karakteri koymanın ya da status'e sütyen rengi yapmanın ne gibi bir fayda sağlayacağını benim aklım almıyor işte. :)
Facebook'tan hayatlar kurtarmak...
İşte beklediğim tatta (tadda?) bir yazı.. =)
Hehe tatta bence. :D Teşekkürler.
Yorum Gönder