10 Aralık 2010 Cuma

esx.. sxe.. xse...SEX!


İnsanın ülkeleri, milyonları yönetip de, kendi vücudunu yönetememesi ne garip değil mi? Her güçlüğe karşı koyup da, vücuduna karşı koyamaması?

Bu konuyla ilgili olarak Bill Clinton geliyor aklıma. Monica Lewisnky skandalını hepiniz hatırlarsınız. Hatta şimdi Viki'ye bakarken, Amerikan başkanının kırdığı başka cevizleri de gördüm.

Ama benim asıl merak ettiğim şey bu değil. Aklımda bir soru var.

21. yüzyılda hâlâ kendi bedenine tam anlamıyla hâkim olamayan insanın bu dürtüsü, acaba soyunu devam ettirme içgüdüsünden mi kaynaklanıyor? Yoksa zevk alma istediği, üreme isteğinin önüne geçmiş durumda mı? Yani, seks zevkli bir şey olduğu için mi yapıyoruz? Yoksa "Temel İçgüdü" filminin adından da anlaşılacağı gibi, tek hücreli canlılar için bile temel bir içgüdü olan soyunu devam ettirme isteği bizi seks yapmaya itiyor ve bu sürecin yan etkisi olarak zevk mi alıyoruz?

Günümüz insanının zevk arayışı, içgüdünün önüne geçmiş midir sizce?

5 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Kanımca temelde hâlâ üremek amaçlı sevişiyoruz. Bunun da en belirgin örneği olarak bahar aylarında sevişme isteğimiz tavan yapmasını gösterebilirim. Yan etki olarak bu kadar keyifli olması daha sık yapılmasını sağlıyordur. Ama şu da var ki bir çiftleşme esnasında vücut çok anormal davranışlar sergilemeye başlıyor: Kalp atışlarındaki hızlanma, salgılanan hormonlar, vb. House'un bir bölümünde Dr. Cameron'ın demesiyle: "Eğer sevişmek bu kadar keyifli olmasaydı, çok uzun zaman önce neslimiz tükenirdi."

Pastafaryan dedi ki...

Bence de üreme amaçlı sevişiyoruz. Ama ürememek için de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. İnsanoğlu çok garip. :)

Teorik Deli dedi ki...

Ama aseksüel olan çok başarılı insanlar da oldu? Belki hala vardır bu tür insanlar, bilmiyorum.

banliyöler jülyet'i. dedi ki...

evrimsel psikolojiyle yakından ilgili biri olarak bu konuya açıklık getirmeyi kendime görev bilirim. :) salt üreme amaçlı seviştiğimiz doğru. pek çok başka davranışımız da üreme başarımızı arttırabilmek, yani sevişebilmek yönünde evrimleşmiştir. madem sekste amaç üremek, neden bundan zevk alıyoruz, sorusu akla gelebilir. bunun nedeni, insan dişisinin döllenmeye hazır olduğunu sinyalleyen hiçbir şey olmamasıdır. çoğu türde dişiler döllenmeye hazır hale geldiklerinde belli bir koku yayarlar, genitalleri kızarır vb. ve türün erkeği, bu sinyalleri aldığı zaman seks yapar. insan dişisinde bunun olmayışı, erkeğin dişiyi döllemek için habire seks yapmasını zorunlu kılmıştır. bu yüzden, insanın seksten aşırı zevk alması adaptif bir davranıştır. :)

Elimizde bunlar var:

random (7) çeviri (7) niteliksiz bilgi (6) sevgili günlük (6) dimi (5) final haftası (5) translation of poetry (5) şiir (5) şimdi reklamlar (5) ateizm (3) hayatım sikildi (3) kısa öykü (3) nazım hikmet poems in english (3) poetry (3) sex (3) yemek tarifleri (3) öyküler (3) Muse (2) TV (2) aşk (2) blog (2) denemeler (2) din (2) ewan mcgregor (2) istanbul (2) izmir (2) kadın erkek ilişkileri (2) linguistics (2) poème (2) çizim (2) 3D (1) 40. izleyici (1) BÜMAK (1) NY (1) abazanlık (1) aids (1) aile (1) ajda pekkan (1) alıntı (1) amerika vs. türkiye (1) ananas (1) anket (1) avatar (1) ayrılık (1) aşk-ı memnu (1) bilinmeyen gerçekler (1) bir günah gibi (1) bira (1) burger king (1) ceci n'est une pipe (1) curt wild (1) duman (1) facebook (1) filistin (1) film (1) fransızca (1) français (1) freud (1) gaykedi (1) gel gör beni (1) gramer (1) hamster yemi (1) hastalık hastası (1) hayat (1) ikea (1) inekler (1) internet (1) israil (1) itü sözlük (1) kalbim ege'de kaldı (1) kelimeler (1) kendime not (1) kilyos (1) krema (1) kızarmış ekmek (1) lover you should've come over (1) martin luther king (1) mcdonalds (1) mid-term (1) müzik (1) oasis (1) olmayan adam (1) olric (1) oscar wilde (1) pasta (1) pastafaryan ne demek (1) patlıcanlı kabaklı makarna (1) pedofili (1) pedophile beards (1) psychology 101 (1) rapist glasses (1) sportsfest (1) star wars (1) steakhouse (1) sıçtın mavisi (1) texas (1) the ballad of reading gaol (1) the x files (1) to-do list (1) tutunamayanlar (1) usa (1) var olmak (1) velvet goldmine (1) video (1) webstats (1) yorum denetimi (1) yunanistan (1) yunus emre (1) çürük raporu (1) ödev (1) özgürlük (1) öğrenci evi (1)
 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir