3 Eylül 2009 Perşembe



CONFESSBOUN

İtiraf edin, rahatlayın!

Evet, itiraf.com'un repliğini çaldım, ama olur o kadar.
Confessboun, adından da anlaşıldığı gibi Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin birbirlerine ilan-ı aşk ettiği, utanç verici anılarını paylaştığı, bazen sevmedikleri kişilere laf geçirdiği, hatta hayaller,nden bahsettiği bir platform. Site tamamen umumi olduğu için, isim, e-mail adresi ya da sizi ifşa edecek herahangi bir bilgi verme zorunluluğunuz yok. Yani elinizi kolunuzu sallaya sallaya girip, "Komşunun tavuğuyla cinsi münasebette bulundum." yazabilirsiniz mesela. Ama bunlar hiç de tasvip etmediğimiz davranışlar, onu da belirteyim.

Confessboun'un bize yaptığı bir diğer güzellik ise, siteye üye olma fırsatı. E-mail adresinizle siteye kayıt yaptırabilir, böylece insanların bütün itiraflarınızı bir arada görebileceği bir arama sayfasına ve yalnızca size ait bir nick'e sahip olabilirsiniz. İşi abartıp, boun.edu.tr uzantılı adresinizi sisteme kaydettirip, Boğaziçi öğrencisi olduğunuzu tescil ettirebilirsiniz. Nick'İnizin yanına konan yeşil yıldız işareti sayesinde kayıtlı kullanıcı olduğunuz, kırmızı yıldız işareti sayesindeyse Boğaziçi öğrencisi olduğunuz herkes tarafından görülebilir-tabi ki kimliğinizi kesinlikle gizli tutmak şartıyla!

Boğaziçi öğrencilerinin büyük çoğunluğu siteyi biliyor ve kullanıyor. Confess'le ilgilenmeyen azınlık ise, arkadaşları sayesinde bir şekilde haberdar ediliyor neler olup bittiğinden. Şahsen benim de bir kayıtlı hesabım var, ama yazdığım şeyler o kadar ayan beyan ki o hesabın bana ait olduğunu şıp diye anlaşılabilir! Bu yüzden, gizli kaparlı sırlarımı ortaya bu nick'le değil, anonim olarak döküyorum.

Confess'e itiraf göndermeniz için, tabi ki Boğaziçili olmanıza gerek yok. Hem kayıtlı, hem anonim olarak isteyen herkes itiraf gönderebilir. Hem kötü şey iyi insanın içinde durmazmış. Hadi itiraf edin, rahatlayın!

0 yorum:

Elimizde bunlar var:

random (7) çeviri (7) niteliksiz bilgi (6) sevgili günlük (6) dimi (5) final haftası (5) translation of poetry (5) şiir (5) şimdi reklamlar (5) ateizm (3) hayatım sikildi (3) kısa öykü (3) nazım hikmet poems in english (3) poetry (3) sex (3) yemek tarifleri (3) öyküler (3) Muse (2) TV (2) aşk (2) blog (2) denemeler (2) din (2) ewan mcgregor (2) istanbul (2) izmir (2) kadın erkek ilişkileri (2) linguistics (2) poème (2) çizim (2) 3D (1) 40. izleyici (1) BÜMAK (1) NY (1) abazanlık (1) aids (1) aile (1) ajda pekkan (1) alıntı (1) amerika vs. türkiye (1) ananas (1) anket (1) avatar (1) ayrılık (1) aşk-ı memnu (1) bilinmeyen gerçekler (1) bir günah gibi (1) bira (1) burger king (1) ceci n'est une pipe (1) curt wild (1) duman (1) facebook (1) filistin (1) film (1) fransızca (1) français (1) freud (1) gaykedi (1) gel gör beni (1) gramer (1) hamster yemi (1) hastalık hastası (1) hayat (1) ikea (1) inekler (1) internet (1) israil (1) itü sözlük (1) kalbim ege'de kaldı (1) kelimeler (1) kendime not (1) kilyos (1) krema (1) kızarmış ekmek (1) lover you should've come over (1) martin luther king (1) mcdonalds (1) mid-term (1) müzik (1) oasis (1) olmayan adam (1) olric (1) oscar wilde (1) pasta (1) pastafaryan ne demek (1) patlıcanlı kabaklı makarna (1) pedofili (1) pedophile beards (1) psychology 101 (1) rapist glasses (1) sportsfest (1) star wars (1) steakhouse (1) sıçtın mavisi (1) texas (1) the ballad of reading gaol (1) the x files (1) to-do list (1) tutunamayanlar (1) usa (1) var olmak (1) velvet goldmine (1) video (1) webstats (1) yorum denetimi (1) yunanistan (1) yunus emre (1) çürük raporu (1) ödev (1) özgürlük (1) öğrenci evi (1)
 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir