4 Eylül 2009 Cuma

The X-Files:



I WANT TO BELIEVE (We all do.)


Benim gibi X-Phile'ların mottosu olmuş bix The X-Files klasiğidir bu söz. Mulder'ın duvarında asılı duran bir UFO posterinin altında yazar bu cümle: I want to believe.

Yani "İnanmak istiyorum".

Her gördüğümde beni daha da alt üst eden bu sözler, biz farkında olmasak bile benliğimize, hissiyatımıza gizliden gizliye işlemiş bir içgüdü aslında. Hepimiz inanmak istiyoruz. Bu evrende yalnız olmadığımıza...

Bilmiyorum ki, insanoğlunun sosyal bir varlık olmasının bedeli mi bu. Sonsuz bir yalnızlık hissi yakamızı asla bırakmıyor. En mutlu, en dolu dolu yaşanan anın dahi ardından, bu hiçlik ve yalnızlık korkusu gelip yerleşiyor göğüs kafesimize ve orada yuva yapıyor.

Yalnız olmadığımıza inanmak istiyoruz, çünkü eğer yalnızsak koskoca bir hayatı boşa tüketmiş olacağız. Kimimizin kendini kanıtlama, kimimizin tanrıya inanma, kimimizinse yalnızca var olma çabası, eğer bunu görecek kimse yoksa, boşlukta kaybolup gidecek.

Oysa biz inanmak istiyoruz, inanmayı tercih ediyoruz yalnız olmadığımıza, haybeye yaşamadığımıza, her şeyin bir amaç için gerçekleştiğine, yaşamın bizden üstün, bizden yüce bir anlama sahip ve gerçeğin de orada bir yerde olduğuna.

Ama öyle mi gerçekten?

2 yorum:

Md dedi ki...

heç hosuma kacmadı bu film..beklediğimden cok sacma ...

Pastafaryan dedi ki...

bence de x files'a yakışmamış. biz de gittik, gittiğimize pişman olduk. gerçi ben o filmi kaçıramazdım, yine izlerdim, ama büyük fiyasko. hatta dalga geçmişler filmin adıyla 'the x-files: i want my money back' diye:))

Elimizde bunlar var:

random (7) çeviri (7) niteliksiz bilgi (6) sevgili günlük (6) dimi (5) final haftası (5) translation of poetry (5) şiir (5) şimdi reklamlar (5) ateizm (3) hayatım sikildi (3) kısa öykü (3) nazım hikmet poems in english (3) poetry (3) sex (3) yemek tarifleri (3) öyküler (3) Muse (2) TV (2) aşk (2) blog (2) denemeler (2) din (2) ewan mcgregor (2) istanbul (2) izmir (2) kadın erkek ilişkileri (2) linguistics (2) poème (2) çizim (2) 3D (1) 40. izleyici (1) BÜMAK (1) NY (1) abazanlık (1) aids (1) aile (1) ajda pekkan (1) alıntı (1) amerika vs. türkiye (1) ananas (1) anket (1) avatar (1) ayrılık (1) aşk-ı memnu (1) bilinmeyen gerçekler (1) bir günah gibi (1) bira (1) burger king (1) ceci n'est une pipe (1) curt wild (1) duman (1) facebook (1) filistin (1) film (1) fransızca (1) français (1) freud (1) gaykedi (1) gel gör beni (1) gramer (1) hamster yemi (1) hastalık hastası (1) hayat (1) ikea (1) inekler (1) internet (1) israil (1) itü sözlük (1) kalbim ege'de kaldı (1) kelimeler (1) kendime not (1) kilyos (1) krema (1) kızarmış ekmek (1) lover you should've come over (1) martin luther king (1) mcdonalds (1) mid-term (1) müzik (1) oasis (1) olmayan adam (1) olric (1) oscar wilde (1) pasta (1) pastafaryan ne demek (1) patlıcanlı kabaklı makarna (1) pedofili (1) pedophile beards (1) psychology 101 (1) rapist glasses (1) sportsfest (1) star wars (1) steakhouse (1) sıçtın mavisi (1) texas (1) the ballad of reading gaol (1) the x files (1) to-do list (1) tutunamayanlar (1) usa (1) var olmak (1) velvet goldmine (1) video (1) webstats (1) yorum denetimi (1) yunanistan (1) yunus emre (1) çürük raporu (1) ödev (1) özgürlük (1) öğrenci evi (1)
 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir