3 Eylül 2009 Perşembe

Üçünüze üçümüz...



AŞK-I MEMNU
Annelerin Yeni Gözdesi!

Bu büyük günü kutlamamız lazım arkadaşlar. Koskoca bir yazın ardından Aşk-ı Memnu dizisi ekranlara geri döndü. Ben de tatil sebebiyle İzmir'de, ailemin yanında olduğum için az çok takip etme fırsatı buldum ilk bölümü. Önce geçen sezondan kısa kısa kesitler gösterdiler, ardından yeni bölüm başladı.

İnanır mısınız, bütün dizi boyunca gerim gerim oldum. Sanki Stephen King uyarlaması izliyorum. O derece! Ama asıl garip olan, bütün bu gerilimin Behlül ve Bihter gibi tuhaf isimlere sahip meşhur çiftin yakalanması üzerine kurulu olması. Benim burada midem kasılıyor, sinirlerim geriliyor. Neden? Çünkü Behlül Bey yengesini biiiip.

Bir yandan da düşünüyorum, bu romanın yayımlanma tarihi 1900, yani tam olarak 109 sene önce. Yirmi birinci yüzyılda yaşayan yeni yetme genç olarak beni bile rahatsız eden bu aile içi ihanet mevzusu, roman ilk çıktığında kim bilir nasıl tepkiler almıştır! Şimdi böyle bir şey yaşansa, 10 kişiden 8'i çeker vururum der, 109 yıl önce ne diyorlardı acaba?

Dizi, uyarlama olduğu için günümüzde geçiyor. Her yerde onlarca mahkeme, avukat, boşanma davası var yani. Önce gittin annene kapak olsun, cebin de para görsün diye elin moruğuyla evlendin, hadi bunu anlarım. Ama ne diye aynı evde yaşadığın playboy ruhlu bir insanla, üstelik kocanın yeğeni, kardeşinin eski sevgilisi olduğunu bile bile işi pişiriyorsun? O kadar meraklıysan sarı saça, mavi göze, üçgen vücuda; boşan, Behlül'le evlen. Tutan mı var?

Ha eğer derdin mal varlığını kaybetmemekse, o zaman para kimdeyse onun dizinin dibinde duracaksın. Derdin "Millet ne der?" ise, o bokları yemeden düşünseydin onu. Ama eğer derdin heyecan, adrenalinse, o zaman ybsg allasen.

Bu konuda da yorumum budur.

Aşk-ı Memnu Durum Şeması ileri derece fanı olduğum bobiler.org sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Elimizde bunlar var:

random (7) çeviri (7) niteliksiz bilgi (6) sevgili günlük (6) dimi (5) final haftası (5) translation of poetry (5) şiir (5) şimdi reklamlar (5) ateizm (3) hayatım sikildi (3) kısa öykü (3) nazım hikmet poems in english (3) poetry (3) sex (3) yemek tarifleri (3) öyküler (3) Muse (2) TV (2) aşk (2) blog (2) denemeler (2) din (2) ewan mcgregor (2) istanbul (2) izmir (2) kadın erkek ilişkileri (2) linguistics (2) poème (2) çizim (2) 3D (1) 40. izleyici (1) BÜMAK (1) NY (1) abazanlık (1) aids (1) aile (1) ajda pekkan (1) alıntı (1) amerika vs. türkiye (1) ananas (1) anket (1) avatar (1) ayrılık (1) aşk-ı memnu (1) bilinmeyen gerçekler (1) bir günah gibi (1) bira (1) burger king (1) ceci n'est une pipe (1) curt wild (1) duman (1) facebook (1) filistin (1) film (1) fransızca (1) français (1) freud (1) gaykedi (1) gel gör beni (1) gramer (1) hamster yemi (1) hastalık hastası (1) hayat (1) ikea (1) inekler (1) internet (1) israil (1) itü sözlük (1) kalbim ege'de kaldı (1) kelimeler (1) kendime not (1) kilyos (1) krema (1) kızarmış ekmek (1) lover you should've come over (1) martin luther king (1) mcdonalds (1) mid-term (1) müzik (1) oasis (1) olmayan adam (1) olric (1) oscar wilde (1) pasta (1) pastafaryan ne demek (1) patlıcanlı kabaklı makarna (1) pedofili (1) pedophile beards (1) psychology 101 (1) rapist glasses (1) sportsfest (1) star wars (1) steakhouse (1) sıçtın mavisi (1) texas (1) the ballad of reading gaol (1) the x files (1) to-do list (1) tutunamayanlar (1) usa (1) var olmak (1) velvet goldmine (1) video (1) webstats (1) yorum denetimi (1) yunanistan (1) yunus emre (1) çürük raporu (1) ödev (1) özgürlük (1) öğrenci evi (1)
 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir